Bellbird Park Residence

The owners of a heritage home in Bellbird Park approached Tomas O’Malley to design a new home on land subdivided from their acreage block. While the new residence is to be built as a speculative venture, it is important to the client that it is in keeping with the character of their property and designed to avoid any impact upon their views. The house is arranged in a U-shape plan to allow for a north facing courtyard in the centre of the house, improving solar access and airflow through what is a large suburban house. The street facade of the house references interwar vernacular architectural styles, while the rear living area features vaulted ceilings and a simple contemporary design. The clients’ plan to source recycled materials and fixtures, both adding to the character of the house, and reducing the environmental impact of the project.

Leave a Reply